Manipuleerimise meistriklass Ugala laval

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Ugalas laupäeval esietendunud «Süsteem» näitab inimkäitumise nõrku külgi uurinud eksperimendi tulemusena loodud mõjutusvahendit. Lavastuse kandvates osades on Marika Palm ja Rait Õunapuu.
Ugalas laupäeval esietendunud «Süsteem» näitab inimkäitumise nõrku külgi uurinud eksperimendi tulemusena loodud mõjutusvahendit. Lavastuse kandvates osades on Marika Palm ja Rait Õunapuu. Foto: Elena Koit

Ugalas laupäeval esietendunud «Süsteem» on üsna haruldane lavastus, sest Andres Noormets on lavale toonud kuuldemänguks kirjutatud loo. Ugala veebilehel reklaamplakatil ütleb ta, et «Süsteem» on kui mõistatus, mille lahendamine on põnev ja ettearvamatu, ning see räägib õrnusest südames ja kuristikest teadvuses.

Suurbritannia näitekirjanik Ben Lewis kirjutas «Süsteemi» kuueosalise kuuldemänguna ning lavale on Andres Noormets selle seadnud samuti üsna kuuldemängulisena. Nagu kuuldemängus kujundab kuulaja oma vaimusilmas olukordi ja tegevuspaiku, nii jääb ka etenduse vaatajale see vabadus rännata tegelastega koos. Noormets ise on teinud ka lavakujunduse ning nutikas praktilises nappuses jätab seegi ohtralt ruumi kujutluse loomiseks kõigist paikadest, kuhu tegelased ja sündmused vaatajaid viivad, olgu see kodu, park, jõusaal, vana lastelaager, ööklubi või mis tahes muu koht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles