HOIATUS LAPSEVANEMATELE TikTokis levivad taas valed: noakandmise päev ja lapsi rööviv must kiirabibuss

Merlin Kuld
, ajakirjanik
Copy
TikTokis levib info, milles soovitatakse tüdrukutel 24. aprillil kodust välja minnes panna enesekaitseks nuga taskusse. 
TikTokis levib info, milles soovitatakse tüdrukutel 24. aprillil kodust välja minnes panna enesekaitseks nuga taskusse. Foto: Peeter Sirge

TikTokis levib hirmutav üleskutse, et tüdrukud kannaksid niinimetatud vägistamispäeval, 24. aprillil enesekaitseks nuga kaasas. Teise hirmutava valeteate järgi olevat eri riikides nähtud musta värvi kiirabibussi, millega lapsi röövitakse, neid seal piinatakse ja tapetakse.

Veebipolitseinik Elerin Tetsmann hoiatab lapsevanemaid TikTokis leviva hirmutamise eest. Nimelt levivad platvormil välismaised klipid, milles kutsutakse tüdrukuid üles 24. aprillil endaga enesekaitseks nuga kaasas kandma. See on vastuaktsioon Ameerikast 2021. aastal alguse saanud vägistamispäevale, mis justkui propageeriks naiste seksuaalset ründamist ja millest räägitakse samuti TikTokis.

Veebipolitseinikule tuli ärevaks tegev info möödunud nädalal ühe Viljandimaa kooli viiendalt klassilt, kui ta küsis, mis nende meelest praegu TikTokis populaarne on. "Seepeale räägiti üllatava kergusega noakandmise päevast," märkis Tetsmann. Tema kinnitusel on väga vajalik, et ühiskonnas kõneldaks rohkem seksuaalsest väärkohtlemisest, sellest tingitud eluhalvavatest tagajärgedest ning selgitataks noortele, millised on terved partnersuhted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles