Maakonna orienteerujad alustasid orienteerumispäevakute hooaega

Priscilla Õmblus
Copy
Viljandimaa orienteerumispäevakud said tänavu taas hoo sisse läinud kolmapäeval, kui peeti hooaja avaetappi Päri terviserajal.
Viljandimaa orienteerumispäevakud said tänavu taas hoo sisse läinud kolmapäeval, kui peeti hooaja avaetappi Päri terviserajal. Foto: Lehola orienteerumisklubi

Viljandimaa orienteerumispäevakud said tänavu taas hoo sisse läinud kolmapäeval, kui peeti hooaja avaetappi Päri terviserajal. Tänavusel hooajal on kavas külastada ka paiku, kus varem veel sarjas orienteerutud ei ole.

Nagu ütles Viljandimaa orienteerumispäevakute eestvedaja Kaarel Kallas orienteerumisklubist Lehola, siis sel hooajal on kavas pidada kaheksa etappi. Nende seas on ka paiku, kus varem veel orienteerumispäevakut korraldatud ei ole. "Raassilla on täiesti uus kaart: see on sel aastal üks uutest kohtadest. Seal on hästi suur maa-ala ning seal on kaks etappi," kirjeldas Kaarel Kallas  võistluspaika ning täpsustas, et üks etapp on autokrossiraja juures ning teine nii-öelda teises otsas. "Üks koht on veel: Lasa järv, mis on ka uus. Seal trügime küll natuke Valgamaa piiri peale," märkis korraldaja ja lisas: "Aga teised kohad on tuttavad ja mingid maastikud kattuvad juba."

Päri terviserajal peetud Viljandimaa orienteerumispäevakute avaetapil osales 82 inimest. "Sellega võib inimesi osalema julgustada, et tegu on kogupereüritusega, mis toimub argipäeva õhtul. Rajad on erineva raskusastmega: neli rada pluss siis üks on valikrada, kus inimene saab kõigi punktidega kaardi ning ise võib valida, millised punktid võtab või leiab," selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles