Volikogu valis arvukatest tehnikatõrgetest hoolimata Viljandi uueks linnapeaks Johan-Kristjan Konovalovi (2)

Copy
Johan-Kristjan Konovalov valiti reedel Viljandi linnapeaks.
Johan-Kristjan Konovalov valiti reedel Viljandi linnapeaks. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnavolikogu valis reedel erakorralisel istungil uueks linnapeaks äsja Reformierakonnaga liitunud Johan-Kristjan Konovalovi. Arvukatest tehnilistest tõrgetest hoolimata õnnestus hääletus korraldada elektrooniliselt ning uus linnapea sai ametisse.

Linnavolikogu kogunes erakorralisele istungile reedel kell 16 Sakala keskusesse. Lühike päevakord nägi ette justiitsministriks saanud Madis Timpsonile linnapea ametist lahkumise hüvitise maksmise ja linna teenetemärgi andmise ning Reformierakonna kandidaadi Johan-Kristjan Konovalovi linnapeaks valimise. Volikogu esimees Helmen Kütt põhjendas teenetemärgi andmist sellega, et Timpson on kõige kauem ametis olnud Viljandi linnapea ning tal õnnestus seitse aastat väldanud ametiaeg üle elada nii, et talle ei avaldatud ainsatki korda umbusaldust.

Volikogu hääletus selle küsimuse üle viibis, sest istungitel kasutatavat VOLIS-e süsteemi tabasid tehnilised viperused. Pärast esialgu viieminutilist ja seejärel veel kümneminutilist vaheaega saadi tõrgetest üle. Timpsonile teenetemärgi ja 13 500-eurose lahkumishüvitise andmise poolt hääletas 22 volikogu liiget, vastuhääli ei olnud ning kaks volikogu liiget jäid erapooletuks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles