Omalaadne rekord: Viljandimaa keldris magas 17 nahkhiirt

Margus Haav
, kultuuritoimetaja
Copy
Eestis elavast 12 nahkhiireliigist viis on rändliigid ning ülejäänud seitse peavad leidma sobiva talvituskoha siinsamas Eestis.
Eestis elavast 12 nahkhiireliigist viis on rändliigid ning ülejäänud seitse peavad leidma sobiva talvituskoha siinsamas Eestis. Foto: Ove Maidla

Teist aastat kutsus keskkonnaagentuur inimesi üles märkama oma kodu keldris talvituvaid nahkhiiri. Kõige rohkem nahkhiiri loendati Viljandimaal Lõhavere lähedal Kärevere külas asuvas keldris, kus neid oli koos 17. 

Kokku loendati vabatahtliku seire käigus 175 isendit. Arvukaim liik oli põhja-nahkhiir 94 isendiga ning talle järgnes pruun-suurkõrv 81 isendiga. Kuigi vaatlusi tehti vähem kui eelmisel aastal, saabus sel korral neid kõikidest maakondadest. Enim vaatlusi tehti Pärnu-, Põlva- ja Saaremaal. 

Eestis elavast 12 nahkhiireliigist viis on rändliigid ning ülejäänud seitse peavad leidma sobiva talvituskoha siinsamas Eestis. Hoolimata sellest, et paljud nahkhiired talvituvad koobastes ja varjetunnelites, otsib omajagu neist ka talvist varjepaika inimeste lähedalt, sealhulgas keldritest, kus leidub sobivaid pragusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles