Keskkonnaamet alustab pesitsusrahu järelevalvet

Margus Haav
, kultuuritoimetaja
Copy
Kui kevadsuvine raie on tõepoolest vältimatu, tuleb vältida raiet vanemates linnurohketes metsatüüpides, eelkõige lehtpuu enamusega salu- ja laanemetsades. 
Kui kevadsuvine raie on tõepoolest vältimatu, tuleb vältida raiet vanemates linnurohketes metsatüüpides, eelkõige lehtpuu enamusega salu- ja laanemetsades. Foto: Elmo Riig

Esmaspäevast, 15. aprillist kontrollib keskkonnaamet pesitsusrahust kinnipidamist metsatöödel. Ka sel aastal tehakse kontrollkäike kaitsealadele ja linnurikastesse metsadesse, kus rikkumisel oleks linnustikule eriti suur mõju. Reidid kestavad juuni lõpuni.

Kõige intensiivsem pesitsusperiood on kevad ja suve algus, mil lindudele peab andma võimaluse järglaste saamiseks ja üleskasvatamiseks. Lindude pesitsusaegne häirimine on seadusega keelatud ning keskkonnaamet kontrollib selle keelu järgimist. 

"Kontrollkäikude eesmärk on teavitada avalikkust ja metsaomanikke lindude pesitsusperioodist ning peatada vajaduse korral raie, et vältida pesade hävitamist ja kahjustamist või lindude pesitsemise häirimist," selgitas keskkonnaameti peadirektori asetäitja järelevalve valdkonnas Olav Avarsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles