Ugala teatri näitleja pälvis Raadioteatri näitlejapreemia

Margus Haav
, kultuuritoimetaja
Copy
"Juuksuri" salvestus Raadioteatris. Luuletajat mängib Aarne Soro ja osavõtlikku juuksurit Terje Pennie.
"Juuksuri" salvestus Raadioteatris. Luuletajat mängib Aarne Soro ja osavõtlikku juuksurit Terje Pennie. Foto: Siim Lõvi (ERR)

12. aprillil, Felix Moori sünniaastapäeval tähistab Raadioteater traditsiooniliselt oma sünnipäeva näitlejapreemia saaja väljakuulutamise ja kuuldemängu esietendusega. Silmapaistvate rollide eest tunnustab Raadioteater tänavu preemiaga Ugala teatri näitlejat Terje Penniet.

Terje Pennie pälvib auhinna humoorika, südamliku ja osavõtliku juuksur Anu rolli eest kuuldemängusarjas "Juuksur", mille autorid on Liis Aedmaa, Laura Kalle ja Toomas Kall ning režissöör Laura Kalle, ja sõjapõgenik Tanja loo karge vahendamise eest dokumentaalsarjas "Ukraina lood". Samuti tunnustatakse Terje Pennie vaimukat ja elurõõmsat osatäitmist Urmas Vadi kuuldemängus "Kingitus", milles andunud raadiokuulaja Reet suhtles hasartselt häältega heliarhiivist, oskas kuulata ja kaasa elada.

Preemia andjate põhjenduse kohaselt on Terje Pennie orgaaniline, isikupärane, hea huumorimeelega näitleja nii laval kui ka kuuldemängus, tema hääl on varjundirikas ja soojatooniline, partneritunnetus paindlik. Laureaadi meeldejäävaid rolle saab  kuulata Raadioteatri kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles