Puukooli omanik: virk aednik istutab põua ja palavaga

Egon Valdaru
, reporter
Copy
See ülesvõte pärineb mullusest kevadest, mil Päidre puukooli juht Hillar Nassar müüs istikuid Viljandi turul.
See ülesvõte pärineb mullusest kevadest, mil Päidre puukooli juht Hillar Nassar müüs istikuid Viljandi turul. Foto: Egon Valdaru

Viimased kevade lõpud ja suve algused on olnud põuased ning et muldapandud viljapuude ja marjapõõsaste istikud hinge jääksid, on tulnud neid usinalt kasta. Seega tasub aednikel praegu istutamisega kiirustada: nii jõuavad taimed varakevadisest mulla niiskusest osa saada ja juuri sügavale ajada.

«Virk aednik istutab põua ja palavaga – siis, kui nende elus hoidmiseks on peaaegu iga päev vaja kastekannuga ringi joosta. Tark aednik istutab kevadel varem ning külmema ja märjema ilmaga,» lausus muigamisi Viljandist kümmekonna kilomeetri kaugusel tegutseva Päidre puukooli juht ja omanik Hillar Nassar, kes on oma istikuvankrit vedanud kolm aastakümmet.

Tema sõnutsi tasub viljapuud ja marjapõõsad maha panna kohe, kui labidas vähegi mulda sisse läheb ja maa veel niiske on, siis on hiljem kastmisega vähem muret. «Mullu oli kevadest kuni juunini kuuma ja põuda, törtsu vihma sai ainult murukamar, puujuureni see ei jõudnudki. Lisaks palavusele oli veel tuul, mis hullult pinnast kuivatas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles