Eesti rahvuspuu jõudis postmargile

Sakala
Copy
Uus postmark
Uus postmark Foto: Omniva

Müügile tuli harilikku tamme kujutav postmark, mille tiraaž on 20 000 ja hind 1 euro 30 senti.

Margi kujundas Jaan Saar ning see valmis koostöös Eesti maaülikooli metsanduse ja inseneeria instituudiga, kelle eestvedamisel peeti 11. aprillil ehk samal päeval, kui mark avalikkuse ette saabus, Tallinna botaanikaaias konverents «Harilik tamm – igikestev ja armastatud Eesti metsapuu».

Eesti maaülikooli dendroloogia ja metsaentomoloogia kaasprofessor Ivar Sibul ütles pressiteate vahendusel, et nii konverentsiga kui ka margiga soovitakse inimesi puudele ja loodusele lähendada.

«Mitmed maailma rahvad on tamme oma markidel kujutanud, kuid Eesti margiseerial on natuke teistsugune tagapõhi: meie kujutame margil lisaks ilusavõralisele tammepuule tammepuitu, millel on väga suur väärtus,» kõneles Sibul, rõhutades, et tamm on eestlastele lisaks puidu väärtusele kindlasti olulise sümbolväärtusega puu.

2024. aastal annab Omniva välja mitukümmend postmarki, et tähistada olulisi teemasid ja väärikaid sündmusi meie riigis ning ühiskonnas.

Aprillist on Omniva postmargid trükitud paberile, millel on Forest Stewardship Councili vastutustundliku metsanduse märgis. See tõendab, et paberi tootmiseks kasutatud puit pärineb vastutustundlikult majandatud metsadest ja selle juures on jälgitud majanduslikke, keskkonnaalaseid ja sotsiaalseid aspekte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles