Holstre noored lõid endale igatsetud ruumi

Merlin Kuld
, ajakirjanik
Copy
Holstre kooli huvijuhi Helen Leesmäe sõnul igatsesid noored Holstres oma kohta, kus sõpradega aega veeta. Nii saigi sealsesse kooli raamatukokku sisse seatud noortetuba.
Holstre kooli huvijuhi Helen Leesmäe sõnul igatsesid noored Holstres oma kohta, kus sõpradega aega veeta. Nii saigi sealsesse kooli raamatukokku sisse seatud noortetuba. Foto: Marko Saarm

Kui seni käis osa Holstre noori pärast kooli bussiga aega veetmas Paistu või Viljandi noortekeskuses, siis nüüd on nende päralt nende endi ja kogukonna eestvedamisel kooli raamatukogus sisse seatud noortetuba.

Holstre kooli direktor Anu Saar rääkis, et õpilasesindus korraldas ideetalgud ning sealt tuli välja, et vanem kooliaste ja noored tahaksid noortetuba. "Sealt tekkis idee, et raamatukogu lasteraamatute osakonna ruumi kasutamist võiks suurendada ja see oleks noortetoaks sobiv koht."

Äsja avatud noortetoas saavad Holstre lapsed aega veeta päevasel ajal vahetundides või pärast tunde ning esialgu on see kahel päeval nädalas avatud ka õhtuti. "Et see on kooli raamatukogupoolses osas, mille juures on ka arvutiklass ja võimla, siis on seal rohkem tegevust ja see annab veel omakorda efekti," nentis Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles