JUHTKIRI Paganama valija, usubki lubatut! (1)

Sakala
Copy
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Kaja Kallase Sakalale antud intervjuust koorub üsna hästi välja tänapäeva poliitika, vähemalt Eesti poliitika häda: kõik lubavad, kõik lubavad palju ja häid asju, aga kui lubaduste katteallikatest üldse räägivad, siis umbmääraselt. Näiteks lubatakse teha riigireformi või midagi muud udust ja arusaamatut.

Kallas paneb intervjuus vastutuse valijale ning ütleb, et kui valija ei valiks populistlikku enampakkumist, siis poliitikud ei manduks enne valimisi rahaautomaatideks. Jah, igati mõistlik, et sellele, mis enne valimisi toimub, tuleb piir panna. Esimese sammu peaksid selles küsimuses astuma aga ikkagi poliitikud. Et peale parempoolsete tegelesid meeletu enampakkumisega viimastel valimistel kõik parteid, kaasa arvatud Reformierakond, polnud valijal ka väga palju valida. Parempoolsed jäid suuremast häälesaagist ilma, sest verivärskele erakonnale annab valija harva võimaluse.

Sisuliselt oleme jõudnud demokraatlikku ummikusse, kust on keeruline välja pääseda. Valija tahab, et elu oleks hea, eriti tema elu. Poliitik tahab, et teda valitaks. Esimene suurtest ja tuntud erakondadest, kes oma järgmisesse valimisprogrammi mannamägesid, piimajõgesid ning sõna otseses mõttes rahakülvi sisse ei kirjuta, jääb hoobilt häältest ilma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles