Lidli tulek survestas Viljandit teed projekteerima

Merlin Kuld
, ajakirjanik
Copy
Praegu käib Riia maantee 1 kinnistul endise teedevalitsuse hoone lammutamine, et Lidl saaks hakata sinna kauplust ehitama. Lidl on lubanud korda teha ka poodi ümbritseva taristu, aga projekti selleks lubas teha Viljandi linn. Nüüd korraldabki linn hanget Riia maantee ja Vaksali tänava vahelise Reinu tee lõigu projekteerimiseks.
Praegu käib Riia maantee 1 kinnistul endise teedevalitsuse hoone lammutamine, et Lidl saaks hakata sinna kauplust ehitama. Lidl on lubanud korda teha ka poodi ümbritseva taristu, aga projekti selleks lubas teha Viljandi linn. Nüüd korraldabki linn hanget Riia maantee ja Vaksali tänava vahelise Reinu tee lõigu projekteerimiseks. Foto: Marko Saarm

Viimasel istungil otsustas Viljandi linnavalitsus korraldada riigihanke Reinu tee Riia maantee ja Vaksali tänava vahelise lõigu projekteerimiseks. Ehkki tõenäoliselt lähiaastatel ehituseks ei lähe, tuleb linnal projekt tellida, sest osa sealsest taristust on lubanud välja ehitada Lidli poekett.

Viljandi abilinnapea Kalvi Märtin selgitas, et projekt puudutab lõiku Reinu tee ja Riia maantee ringristmikult Hariduse ja Vaksali tänava ringristmikuni ning Kalmu tänavat, mis jääb kalmistu kõrvale.

Märtin märkis, et selle tänavalõigu projekteerimise ja isegi ehituse raha oli eelarvestrateegias juba varem ette nähtud, kuid asjaolud muutusid ning projekteerimine ja ehitamine nihkusid kaugemale. «Vanade plaanide järgi oleks pidanud need tänavad juba valmis olema. Aga nüüd selle aasta eelarvesse sai see projekteerimis­raha kirjutatud ja seetõttu ka riigihange tehtud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles