KRISTINA LIBE Kas kaitstav elukeskkond vajab Viljandis kaitset? (5)

Kristina Libe
, ettevõtja ja viljandlane (VL Südamega Viljandis)
Copy
Uue tankla ja kaupluse tarbeks on Olerexi kaubamärgi all tegutsev ettevõte ostnud Viljandis Tallinna tänava ja Musta tee hargnemiskohas asuva kinnistu.
Uue tankla ja kaupluse tarbeks on Olerexi kaubamärgi all tegutsev ettevõte ostnud Viljandis Tallinna tänava ja Musta tee hargnemiskohas asuva kinnistu. Foto: Marko Saarm

Sel nädalal on Viljandi linnavalitsuses Tallinna tänav 50 detailplaneeringu avalike arutelude maraton. Avalikul väljapanekul esitatud rohkeid ettepanekuid otsustati arutada suisa kolmel päeval, nimelt 8., 10. ja 11. aprillil. See on üks vastuolulisemaid detailplaneeringuid Viljandis viimaste aastate jooksul. Seda näitavad ka esitatud ettepanekute ja vaiete hulk ning kogu protsessi venimine. Detailplaneeringu algatamise taotlus esitati juba 2020. aastal.

Milles siis küsimus? Eelkõige selles, kas väärtusliku elukeskkonna alale on sobilik rajada tanklat-poodi-kohvikut. Sellist, nagu näeme maanteede ääres.

Tallinna tänav 50 asub kahe linna peatänava, Tallinna tänava ja Musta tee ristis, kus ajalooliselt on olnud pereelamu. Viljandi üldplaneeringu järgi on see kaitstav elukeskkond, kuid mitte miljööväärtuslik ala, nagu seda on näiteks vanalinn või Kantreküla. Tallinna tänava, Musta tee ja Looga tänava vahelise kvartali peamiseks eesmärgiks on üldplaneeringu järgi olla väikeelamumaa, mida on lubatud kasutada ka polüfunktsionaalsena. Seda juhul, kui sinna soovitakse rajada midagi, mis väikeelamu ei ole, kuid toetab ja sobitub keskkonda oma funktsiooni või ka muude kaitstava elukeskkonna tingimuste poolest.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles