RAUNO PARRAS Uusi Eesti uisu- ja hokitähti peab tulema ka Mulgimaalt (1)

Rauno Parras
, Eesti jäähoki liidu president
Copy
Jäädisko Viljandi jäähallis eelmise aasta oktoobris.
Jäädisko Viljandi jäähallis eelmise aasta oktoobris. Foto: Marko Saarm

Majanduslikult keerulistest aegadest hoolimata on spordirahvas tegus ja vaatab tulevikku: räägime Tallinna uue spordikeskuse rajamisest ja Eesti esimesest olümpiamõõtmetes ujulast. Meil on hiljutisi positiivseid emotsioone ilu- ja kiiruisutamise tiitlivõistlustelt ning lõviosas Eesti poistega tugevate Läti klubidega südikalt Balti liigas mänginud HC Panter. Viljandi hokinaised on Eesti koondises, mistap on aktuaalne uute aastaringsete jäähallide vajalikkus.

Eestis saab praegu aasta läbi jääalasid ehk hokit, iluuisutamist, curling’ut, ja kiiruisutamist harrastada sisuliselt vaid Tallinnas (viis jääväljakut) ja Tartus (kaks väljakut). Jäähallid on ka Narvas ja Kohtla-Järvel, kuid mõlemas sulatatakse väljakud mitmeks suvekuuks. Viljandis on küll soojustamata jäähall, aga see võimaldab jääaladega tegelda vaid kuuel kuul aastas.

On positiivne, et viimastel aastatel on lisandunud külmutusega väliväljakuid, näiteks Vastseliinas, Pärnus ja Arukülas ning väiksemate mõõtmetega väljak Tallinnas Pirita velotrekil. Kuid neil saab sportida või ka lihtsalt uisutada vaid kolmel kuul aastas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles