Raimond Valgre kõlab uues võtmes

Sakala
Copy
Lõõm on keelpillikvintett, kelle repertuaar koosneb džäss- ja pärimusmuusikast ning nende kahe sünteesist.
Lõõm on keelpillikvintett, kelle repertuaar koosneb džäss- ja pärimusmuusikast ning nende kahe sünteesist. Foto: Erakogu

Keelpilliansambel Lõõm tuuritab mööda Eestit uhiuues võtmes Raimond Valgre muusikaga. Viljandis on kontsert reedel, 12. aprillil.  

"Raimond Valgre on eesti džässiklassik, kuid harva mängitakse tema lugusid kui džäss-standardeid. Me tahame instrumentaalseadetega just seda konteksti avada," rääkis bändi ninamees Johan Kristjan Aimla.

Lõõm on keelpillikvintett, kelle repertuaar koosneb džäss- ja pärimusmuusikast ning nende kahe sünteesist. Lõõm kompab keelpillide piire, jäljendades parmupilli ja löökpille ning loob seeläbi sümfoonilise ja bändiliku atmosfääri. Koosseis alustas tegevust poolteist aastat tagasi, ning selle aja jooksul on ta kätt proovinud nii džässi- kui folgimaastikul. Tiitli noor pärimusbänd 2023 pälvimisega avanes Lõõmal võimalus anda täispikk kontsert Viljandi pärimusmuusika festivalil. Kuid nüüd on uued tuuled puhunud viieliikmelise keelpillikoosseisu just Raimond Valgre muusika juurde. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles