Ohtliku ristmiku uus kuub ripub rahapuuduse tõttu tuleviku varnas

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Tulevikus ehitatav liiklussõlm on lahendatud ringristmikuna. Tumekollasega on märgitud sõiduteed, oranžiga kõnniteed ja rohelisega parkla.
Tulevikus ehitatav liiklussõlm on lahendatud ringristmikuna. Tumekollasega on märgitud sõiduteed, oranžiga kõnniteed ja rohelisega parkla. Foto: Marko Saarm (montaaž)

Viljandi linnavõim on heaks kiitnud projekti, millega rahvasuus Auto-Moto ristmikuna tuntud Jakobsoni ja Kagu tänava ning Valuoja puiestee ristmik peaks remonti minema, ning andnud ka ehitusloa. Mida aga pole, on raha, millega mitu inimelu nõudnud ohtlik ristmik korda teha.

Viljandi abilinnapea Kalvi Märtin rääkis, et plaanitav ehitus muudaks liiklussõlme ringristmikuks ning pärast aastatepikkust ootamist valmiks ka Valu­oja oru Paala järve poolne tunnel, mille jupid aastaid tagasi ostetud said ning mis praegu Linnahoolduse platsil oma tähetundi ootavad.

Märtini selgituse kohaselt on ristmiku ümberehitamise eesmärk see ala liiklejatele ohutumaks muuta ja liiklust rahustada. «Jakobsoni ja Kagu tänav on peamine ühendus Paalalinna ja kesklinna vahel ning see tähendab, et sõidukite liiklus on seal üsna tihe. Samuti asuvad seal Paala järv ja Valu­oja oru park, kus on palju jalakäijaid,» rääkis Märtin eelmisel aastal Sakalale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles