Trad.Attack!: «Miks me teeme bändi? Selleks, et valgustajad saaksid tööd!»

Margus Haav
, kultuuritoimetaja
Copy
Trad.Attack! sai alguse 2013. aasta lõpus, kui avaldas esimese loo «Kooreke». Trio esimene kontsert oli 2014. aasta märtsis festivalil Tallinn Music Week.
Trad.Attack! sai alguse 2013. aasta lõpus, kui avaldas esimese loo «Kooreke». Trio esimene kontsert oli 2014. aasta märtsis festivalil Tallinn Music Week. Foto: Renee Altrov

Trad.Attack! tähistab oma kümnendat tegevusaastat. Kümne aasta sisse on mahtunud palju. Viis albumit ja sületäied muusikaauhindu. Esinetud on 39 riigis. Sandra Sillamaa, Jalmar Vabarna ja Tõnu Tubli on trio, kelle põhiinstrumentide hulka kuuluvad kitarrid, trummid ja torupill. Trio, kes on iga albumiga nihutanud meie etnomuusika piire. Nad usuvad sellesse, mida teevad, ja see on nakatav.

Bändi sünnipäevapidustused avab 13.–19. aprillini kestev ühis­tuur koos Gruusia ansambliga Iberi, kellega koos valmis Trad.Attack!-i seni viimasele albumile «Bring It On» lugu «Kiigelaul».

Ühel esmaspäeva hommikul saame Trad.Attack!-i liikmetega kokku Viljandis nende proovisaalis. Trad.Attack! on suurepärane lavabänd, aga ka suurepärane bänd intervjueerimiseks: igav ei hakka kordagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles