INTERVJUU Viljandi abilinnapea Kalvi Märtin jäätmereformist: isegi ühes ja samas ministeeriumis ei tea eri osakonnad, mida teine teeb (2)

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Järgmisest aastast peaks jõustuma jäätmereform, mis vastutuse liigiti sortimise ning jäätmete edasise ringmajandusse jõudmise eest paneb kohalike omavalitsuste õlule. Viljandi abilinnapea Kalvi Märtini arvates on jäätmeid vaja sortida, ent kohalikud omavalitsused üksi seda teha ei suuda.
Järgmisest aastast peaks jõustuma jäätmereform, mis vastutuse liigiti sortimise ning jäätmete edasise ringmajandusse jõudmise eest paneb kohalike omavalitsuste õlule. Viljandi abilinnapea Kalvi Märtini arvates on jäätmeid vaja sortida, ent kohalikud omavalitsused üksi seda teha ei suuda. Foto: Elmo Riig

Kliimaministeerium tutvustas hiljuti oma jäätmereformi plaani, mis kõigi eelduste kohaselt peaks lähikuudel muutuma eelnõuks ning järgmisest aastast kehtima hakkama. Reformiga tahetakse parandada taaskasutust ning jäätmete kokkukorjamist, omavalitsustele tähendab see aga lisakohustusi. Viljandi abilinnapea Kalvi Märtini hinnangul on riik jäätmeküsimusele lähenenud valest otsast ning püüab oma tegemata jäetud töö omavalitsuste kaela lükata.

Reform paneb omavalitsustele kohustuse saavutada olmejäätmete liigiti kogumisel teatud tase ehk siis teisisõnu paneb omavalitsused vastutama selle eest, et nende elanikud sordiksid oma jäätmeid ning teeksid seda võimalikult hästi. Muu hulgas tähendab see ka seda, et omavalitsused peaksid hakkama koguma pakendeid, mis seni on olnud tootjavastutusorganisatsioonide rida, ning vastutama selle eest, mis neist pärast kokkukorjamist edasi saab.


Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles