Poliitiliseks osutunud munakivitee taastamise tegi võimalikuks Isamaa juhi vahetus (2)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Loodi mõisa juurest orgu viiv munakivitee on sedavõrd lagunenud, et autojuhtidele on pandud hoiatuseks sildid ning soovitus on jätta auto mäe otsa parklasse ning jalutada paarsada meetrit jala.
Loodi mõisa juurest orgu viiv munakivitee on sedavõrd lagunenud, et autojuhtidele on pandud hoiatuseks sildid ning soovitus on jätta auto mäe otsa parklasse ning jalutada paarsada meetrit jala. Foto: Marko Saarm

Poliitik Helir-Valdor Seeder nentis sarkastiliselt, et Loodi muinsuskaitsealuse munakivitee taastamiseks polnud vaja rohkem ega vähem kui tema taandumist parteijuhi kohalt. Sel nädalal asus Viljandi vallavalitsus umbes 150 000 eurot maksvale tööle tegijat otsima.

Enam kui sada aastat vana ja paarisaja meetri pikkuse Loodimõisa-Oru munakivitee taastamine oli vallavalitsuse plaanides juba üle kolme aasta tagasi. Kõik eeltöödki olid tehtud, kuid siis lendasid plaanid uppi, sest tee kõige aktiivsem kasutaja on seal maakodu pidav Helir-Valdor Seeder.

Teetöö vastu astus toona opositsioonis olnud Reformierakonna liige Mait Allas, kes nägi otsest seost asjaolude vahel, et vallas oli ainuvõim Isamaa erakonna käes ja selle erakonna üle-eestiline liider oli sel ajal Seeder.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles