Coop Panga juht Margus Rink: Eesti on muutunud absoluutselt sotsialistlikuks riigiks (11)

Kadri Paas
, ajakirjanik
Copy
Coop Panga juhatuse esimees Margus Rink on valmis maksma astmelist tulumaksu.
Coop Panga juhatuse esimees Margus Rink on valmis maksma astmelist tulumaksu. Foto: Elmo Riig

Coop Panga juhatuse esimees Margus Rink rääkis, miks on Eesti riik ja inimesed ponnistustest hoolimata vaesed, kes või mis Eesti majandust juba aastaid pidurdab ja kuhu ta pärast pangatöö lõppu tööle kibeleb.

Margus Rink on pärit Reegoldi kandist. Ta lõpetas Suure-Jaani gümnaasiumi, tema vend töötab Viljandis politseinikuna ja siia kanti satub ta mitu korda aastas. Seekord käis ta Viljandi gümnaasiumis noortele rääkimas, miks, mida ja kuidas õppida ja elus hakkama saada. Sakala küsis temalt, kuidas Eesti riik tervikuna võiks rikkaks saada ja mida selleks peaks tegema.

Ülikoolis majanduse lõpetanud Rink rõhutab, et teenusmajandus võib olla, aga tööstus peab olema. "Eesti kaubandus-tööstuskoja juhatuses on Toomas Luman väga hästi rääkinud, et teenusmajandus on väga tore, aga see tuleb ja läheb. Seda saab kergesti kokku pakkida ja korrusetäie IT-mehi järgmisse riiki viia. See, mis viib riiki edasi, on tööstused. Kui saame riiki tööstuse investeeringu, siis see on siin aastakümneteks. Seda ei tõsta niisama lihtsalt minema," ütles Rink.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles