RAINER ORAS Kaasatud noored loovad tuleviku

Rainer Oras
, noor ettevõtja
Copy
Erakondade reklaamid Facebookis. Pilt on illustratiivne.
Erakondade reklaamid Facebookis. Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

Noored on meie tuleviku loojad ning varajane kaasamine poliitikasse aitab neil koguda oskusi ja teadmisi, mis on vajalikud kaalutletud otsuste langetamisel. Noorte ideed toovad esile uusi vaateid ja lahendusi, mis on olulised ühiskonna arengus.

Noored tuleb saada rääkima oma mõtetest, aga poliitika tundub justkui mingi kauge aparaat, kus «vanad pässid midagi jahuvad». See näeb eemalt välja justkui tsirkus, millest keegi aru ei saa. Lõpuks on aga ju noored need, kes hakkavad elama tulevikus, mida meie täna loome. Kui seda tulevikku loovad üksnes inimesed, kes selles ise elama ei hakka, siis miks langetada üldse otsuseid, võtta vastu eelnõusid ja meedias näidelda.

Sotsiaalmeedia kanalid on praegu lihtsaim viis viia noori kurssi aktuaalsete teemadega, selgitada neile erinevate ministeeriumite funktsioone ja kuulata ka noorte enda ideid. Üks hea näide püüdlusest tuua poliitikat noortele lähemale on välisministeeriumi hiljutine otsus võtta India-visiidile kaasa suunamudija Karl-Gustav Kurn. Kahjuks pööras meedia selle otsuse kohe täiesti valesse võtmesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles