Legendaarse linnapea nime kandval matemaatikavõistlusel selgusid võitjad

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
August Maramaa nimelise matemaatikavõistluse võitjaid tunnustatakse raekojas täna pärastlõunal.
August Maramaa nimelise matemaatikavõistluse võitjaid tunnustatakse raekojas täna pärastlõunal. Foto: Marko Saarm

33. korda peetud legendaarse Viljandi linnapea August Maramaa nime kandva matemaatikaülesannete lahendamise võistluse esikohad läksid Jakobsoni kooli ja Viljandi gümnaasiumisse.

Noored lahendasid ülesandeid 6. märtsil Viljandi Kesklinna koolis ning tulemused kuulutati avalikult välja sel nädalal.

Viljandi abilinnapea Are Tints väljendas heameelt, et huvi August Maramaa nimelise matemaatikavõistluse vastu on endiselt suur. Võistlusel osales seekord 41 õpilast kolmes vanuseklassis.

VII-VIII klassi arvestuses oli lahendajaid 13 ning võit läks Oliver Viitmaale Jakobsoni koolist. Tema juhendaja on Tiina Vilberg. Teine ja kolmas koht läksid jagamisele Jakobsoni kooli õpilase Kris Kaelepi (juhendaja Kea Roosileht) ja Kitzbergi gümnaasiumi neiu Helene Einmanni (juhendaja Anneli Berštein) vahel.

IX-X klassist oli lahendajaid 12 ning võit läks Oleksandr Kosyntsevile Viljandi gümnaasiumist. Tema juhendaja on Malle Eglit. Teine koht läks samasse kooli ja selle sai Mirel Missik, kelle juhendaja on Anne-Mai Kaljuste. Kolmandat ja neljandat kohta jagasid Jakobsoni kooli noormees Andre Ületoa (juhendaja Tiina Vilberg) ja Viljandi gümnasist Marten Maidla (juhendaja Anne-Mai Kaljuste).

XI-XII klassist oli ülesandeid lahendamas 16 noort. Kõik kolm pjedestaalikohta läksid Viljandi gümnaasiumisse. Võitjaks tuli Janeli Sillaots, teise koha sai Kevin Jürgen (mõlema juhendaja on Margit Nuija) ning kolmandaks jäi Joosep Poolakese (juhendaja Malle Eglit).

Koolidest olid võistlusel esindatud Viljandist Jakobsoni kool viie, Kesklinna kool kaheksa ja Viljandi gümnaasium 22 õpilasega. Suure-Jaani koolist tuli võistlema kaks, Kitzbergi gümnaasiumist kolm ja Heimtali põhikoolist üks noor matemaatik.

Seekordsed ülesanded koostasid noortele Viljandi Kesklinna kooli õpetaja Tea Eller, Kitzbergi gümnaasiumi õpetaja Aivar Kauge ning Holstre kooli õpetaja Kädi-Liis Ilves.

Võistluse võitjaid, nende vanemaid ja õpetajaid tunnustatakse täna kell 15 Viljandi raekojas pidulikul vastuvõtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles