Uue omaniku saanud Solarstone Viljandist ära ei kipu, kuid koondamisteateid tuli välja kirjutada

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Kuigi uute omanike käes, jääb Solarstone ikka Viljandi ettevõtteks ja siinne tehas, millesse on palju investeeritud, tegutseb edasi. Peakontori uue asukohana on hakatud aga välja käima Tartut.
Kuigi uute omanike käes, jääb Solarstone ikka Viljandi ettevõtteks ja siinne tehas, millesse on palju investeeritud, tegutseb edasi. Peakontori uue asukohana on hakatud aga välja käima Tartut. Foto: Elmo Riig

Märtsis otsustasid osaühingu Solarstone omanikud müüa ettevõtte osaühingule Biofuel ning kuigi tehingu järel, mis ootab veel konkurentsiameti kinnitust, jääb Solarstone uue tegevjuhi Romet Roosalu sõnul endiselt Viljandi ettevõtteks, on peakontor kolitud Tartusse.

Roosalu nentis, et omanikud ja investorid on Viljandisse märkimisväärselt investeerinud. See tähendab, et nad näevad päikesekatuse tootjal ja paigaldajal Solarstone’il ka edaspidi suurt perspektiivi ning on valmis võtma riske oma isikliku raha, panuse ja ajaga, mis on suur tunnustus Viljandile. "Täna meil ei ole plaane siit ära kolida, küll aga ei välista me nõudluse kasvamisel, et me sarnase tootmisüksuse näiteks Hollandisse Rotterdami või Ameerikasse loome," lausus Roosalu ning lisas, et Euroopa Liidu seadusaktid soosivad niisuguseid arenguid. "Alates 2027. aastast peavad kõik avalikud uusehitised ja 2029. aastast ka kõik eramajad olema päikesekatusega."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles