Tükike maailmameistrivõistluste pronksmedalist kuulub Peraaru sporditalule

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Märtsi algul võitis Johannes Erm Šotimaal sisekergejõustiku maailmameistrivõistlustel pronksmedali.
Märtsi algul võitis Johannes Erm Šotimaal sisekergejõustiku maailmameistrivõistlustel pronksmedali. Foto: Tairo Lutter

Äsja 26. sünnipäeva tähistanud kümnevõistleja Johannes Erm tuli märtsis sisekergejõustiku maailmameistrivõistlustel 6340 punktiga pronksmedalile. Tema treener Holger Peel, kes on tuntust kogunud ka Peraaru sporditaluga Suislepa lähedal Roosilla külas, ei julge lubada, et samasugune edu kordub suvel Euroopa meistrivõistlustel või olümpiamängudel, sest konkurents on vägev.

Ent juba see, et Ermil õnnestus Glasgows maailmameistrivõistluste medal noppida, on edulugu ning oma osa selles on poolteist aastat tagasi Ermi toetuseks loodud rohkem kui kümneliikmelisel tiimil, mille deviis on «Kümme ala, üks unistus» ja mis võimaldab spordimehel vajaduse korral kiiresti vajaliku spetsialisti poole pöörduda. Küllap oli hiljuti abi ka Läti teivashüppajast Mareks Ārentsist – püstitas Erm Glasgows ju sel alal uue isikliku rekordi 5.10.

Rääkides võidetud pronksist, oli kergejõustikutreener ja spordistatistik Holger Peel nõus, et päris suur roll selle saavutuse juures on Viljandimaal. Lisaks sellele, et tema ise on olnud Johannes Ermi põhiline juhendaja, veetis Erm poisipõlves igal suvel kuu või kaks Peraarul spordilaagris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles