Visit Estonia turundusjuht: üksteiselt teki äratõmbamisega ei jõua kuskile (1)

Merlin Kuld
, ajakirjanik
Copy
Visit Estonia turundusjuhi Anneli Lepa sõnul on turismisektor läbinud nii palju kriise, et nüüd on põhiline, et tegijatel oleks motivatsiooni jätkata.
Visit Estonia turundusjuhi Anneli Lepa sõnul on turismisektor läbinud nii palju kriise, et nüüd on põhiline, et tegijatel oleks motivatsiooni jätkata. Foto: Marko Saarm

Koroonakriis mõjus turismile laastavalt ning nüüd tuleb tegutseda selle nimel, et majandusnäitajad jõuaksid taas 2019. aasta tasemele. Nagu ütles Visit Estonia turismi turundusvaldkonna juht Anneli Lepp, on tähtis roll tootearendusel ja ettevõtete koostööl.

Anneli Lepp, mis seis Eesti turismis praegu on?

Nagu ma kogu aeg olen rääkinud: oleneb, millega võrdled. Kui me võrdleme kriisieelse ajaga, on meil veel minna ülespoole ehk siis me ei ole saavutanud taset, mis oli 2019. aastal ja mis võiks olla vähemalt 2025. aastaks uuesti saavutatud. Võrreldes eelmise aastaga on seis siiski parem. Me näeme kasvu, aga näeme ka kitsaskohti. Olukord on muutunud ka meie põhiturgudel, mis tähendab, et inimesed tulevad Eestisse varasemast natukene lühiajalisemalt ja jõuavad palju vähem kui varem keskuslinnast välja. Tallinn on oma Soome turu numbrid enam-vähem taastanud, aga väiksemad sihtkohad veel ei ole.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles