Viljandi vallast taotles paremate elutingimuste tarvis toetust 68 majapidamist

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Toetust saab ka kaevu rajamiseks.
Toetust saab ka kaevu rajamiseks. Foto: Viljandi vald

Hajaasustuse programmi taotlusvoor lõppes 1. aprillil ning Viljandi vallast laekus 72 toetuse taotlust 68 majapidamise tarvis summas 280 000 eurot. Enim sooviti toetust vee- ja kanalisatsioonisüsteemide rajamiseks ja korrastamiseks.

Programmi eesmärk on tagada hajaasustusega maapiirkondade peredele head elutingimused ning aidata sellega kaasa elanike püsimisele neis piirkondades. Viljandi vallast laekus taotlusi kolmes kategoorias: veevarustussüsteemid (35), kanalisatsioon (29) ja juurdepääsuteed (8).

Valla maaspetsialistil Elis Kaasikul oli hea meel, et kohalikud olid aktiivsed ning taotlusi laekus oodatust enam. "72 taotlust on kena tulemus ja nüüd jääb üle loota, et taotlused ka kvalifitseeruvad. Meie esitame pärast paikvaatlusi ministeeriumile nõuetele vastanud taotluste toetusesumma koos valla omaosalusega ning siis sõltub juba riigi otsusest, kui palju meile toetust antakse," rääkis ta.

Hajaasustuse programmist toetatakse kodumajapidamiste veevarustus- ja kanalisatsioonisüsteemidega ning juurdepääsuteedega seotud tegevusi. Juhul kui majapidamine ei ole elektrivõrguga liitunud, toetatakse ka autonoomsete elektrisüsteemidega seotud tegevusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles