Vaata, kuidas seadust eirav elektrirattur sööstab autode vahelt ühesuunalise teele

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Bolti tõukeratas
Bolti tõukeratas Foto: Elmo Riig

Mitu elu on tõukeratturil, küsivad Viljandi politseinikud kolmapäeva hommikul sotsiaalmeediasse postitatud video juures, millelt on näha, kuidas Bolti tõukerattaga liikuv noormees sööstab autode vahelt Uuele tänavale ja asub siis sel ühesuunalisel teel vastassuunas sõitma.

Juht, kelle auto eest rattur läbi sööstab, on sunnitud tegema äkilise pidurduse, et õnnetust ära hoida.

"Videolt nähtub, et seda päeva võiks rattur pidada kui enda teist sünnipäeva, sest kõige halvemast jäi puudu sekund," nendib politsei ning tuletab meelde, et iga viies Eestis juhtuv inimkannatanuga liiklusõnnetus on seotud tõukerattaga ja enamasti põhjustatud hooletusest. Ühtlasi rõhutab politsei, et tõukerattaga liiklusesse minnes tuleks kanda kiivrit, järgida liikluseeskirja ja arvestada teistega.

Viljandi politseijaoskonna patrullitalituse juhi Silver Simuste sõnul pole kergliiklejad politsei seisukohast õieti veel liikluspilti ilmunud ehk probleeme on nendega sel kevadel olnud üsna vähe. Samas nentis ta, et soojemate ilmade saabumise järel õnnetuste ja rikkumiste hulk kindlasti kasvab.

Mullu pööras politsei Viljandis suurt tähelepanu nii juhtumitele, kus ühe elektrilise tõukerattaga sõitis kaks inimest korraga, kui ka tõukeratturite kainuse kontrollimisele ning võrreldes üle-eelmise aastaga rikkumiste hulk vähenes. Küll aga oli väga rohkesti tõukerattaõnnetuses kannatada saanuid. "See on kujutlematu, kui lihtsasti satub elektritõukerattaga õnnetusse, ja nendel juhtudel on vigastused päris rasked," nentis Simuste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles