Kuidas valiti Viljandile linnapead ning miks abilinnapea oravatele ei kõlvanud? (1)

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Nädala eest linnapeakandidaadiks valitud Johan-Kristjan Konovalov oli eelmise linnapea Madis Timpsoni esitatud kandidaat.
Nädala eest linnapeakandidaadiks valitud Johan-Kristjan Konovalov oli eelmise linnapea Madis Timpsoni esitatud kandidaat. Foto: 2 X Elmo Riig, Marko Saarm

Nädala eest valisid Viljandi reformierakondlased linnapeakandidaadiks Johan-Kristjan Konovalovi, eirates sellega erakonnas seni kehtinud tava, et kohad jagatakse häälte arvu alusel. Kalvi Märtin, kes varasemast vastupuiklemisest hoolimata oli lõpuks nõustunud kandidaadiks saama, oli kokkuleppest taganemise üle nördinud ja kirjutas sellest ajendatuna erakonnakaaslastele kirja.

Praegu linnapea kohusetäitja rollis olev abilinnapea Kalvi Märtin teatas läinud neljapäeva hommikul erakonnakaaslastele, et kui ta oleks teadnud, et teda linnapea kohale ei soovita, siis oleks Sakalale ka öelnud, et temast linnapead ei saa. Ning Reformierakond oleks saanud teada anda, et linnapeakandidaat on valitud ning tolle taga seisavad ühiselt kogu erakond ja eelmistel valimistel kandideerinud inimesed.

«Minu arusaamise järgi oleks teisipäevaõhtune, kohati groteskseks muutunud koosolek saanud kujuneda hoopis teistsuguseks,» kirjutas Märtin ning lisas, et kui Sakala oli talle esmaspäeval helistanud, oli ta veel kahevahel. Ajakirjaniku küsimusele ei saanud ka vastamata jätta ning seetõttu ta ütles, et jah, on nõus olema linnapea, viima nimekirja valimistele ja võidu korral olema ka linnapea.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles