Viljandi avab taas lastelaagri fondi

Sakala
Copy
Laagri toimumisaja ja asukoha suhtes piiranguid pole. See võib toimuda igal aastaajal ja nii Viljandis kui kaugemal. 
 
Laagri toimumisaja ja asukoha suhtes piiranguid pole. See võib toimuda igal aastaajal ja nii Viljandis kui kaugemal.   Foto: Elmo Riig

Viljandi avab neljandat aastat palju head tagasisidet saanud fondi linna laste laagris osalemise toetamiseks ning elava huvi tõttu tõstis ta toetuseks planeeritava summa 20 000 euroni.

Linna kultuuri- ja noorsootöö spetsialisti Vilja Volmer-Martinsoni sõnul on lapsevanemad laagri osalustasu toetuse hästi vastu võtnud ning toetusest, mis algul oli mõeldud olema üheaastane, on saanud laste laagrisuve kindel tugi. "Leiame, et liikudes ühest kriisist teise, on laagrites osalemise toetamine vajalik, sest vanemate majanduslik olukord on endiselt keeruline. Huvitegevus ja laagrielu on laste vaimsele tervisele toetavad ning on hea, et linn saab peredele abiks olla," lausus ta.

Kõnealusest fondist kaetakse Viljandi laste laagris osalemise tasu. Linn katab ühe lapse ühe laagri osalustasu kuni 50 euro ulatuses. Laager, milles osalemise tasu kaetakse, peab olema seostatav huvihariduse või -tegevusega. Osalustasu ei kaeta laagrite puhul, kus tegevus eeldab suurt ekraaniaega. Laagri toimumisaja suhtes tingimusi ei ole, see võib toimuda kevadel, suvel, sügisel või talvel. Samuti ei ole piiranguid laagri asukoha suhtes: see võib olla nii Viljandis kui ka mujal Eestis ja välismaal.

Osalustasu katmist võivad taotleda nii ühingud, kes laagrit korraldavad, kui ka lapsevanemad. Taotlemine käib e-keskkonnas Spoku.

Fond jääb avatuks kuni toetusraha lõppemiseni. Linnavalitsus toetab laste laagris osalemist riigi omavalitsustele jagatavast huvihariduse ja -tegevuse toetusest.

Statistika

2021. aastal sai toetust 235 last.

2022. aastal sai toetust 242 last.

2023. aastal sai toetust 310 last.

2021. aasta fond 10 000 eurot.

2022. aasta fond 12 000 eurot.

2023. aasta fond 15 000 eurot.

2024. aasta fond 20 000 eurot.

Allikas: Viljandi linnavalitsus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles