Madis Timspon andis ametivande (1)

Sakala
Copy
Uus justiitsminister Madis Timpson andis esmaspäeval riigikogu ees ametivande.
Uus justiitsminister Madis Timpson andis esmaspäeval riigikogu ees ametivande. Foto: Jürgen Randma

Endine Viljandi linnapea Madis Timpson andis täna riigikogu ees ametivande, vahetades justiitsministri ametikohal välja Kalle Laaneti. 12. aprillini täidab Viljandi linnapea ülesandeid Kalvi Märtin. Siis koguneb linnavolikogu, kes kinnitab uue linnapea, kelle kandidaadiks on esitatud Johan-Kristjan Konovalov.

"Justiitsvaldkonnale on oluline, et justiitsminister oleks juriidilise hariduse või õigusalase taustaga. Madis Timpson seda on ning lisaks omab ta ka juhtimiskogemust, mis ministriametis tuleb kindlasti kasuks. Ta on töötanud seitse aastat justiitsministeeriumis ning pikalt juhtinud Viljandi linna. Usun, et ta saab tänu oma haridusele ja kogemusele sellel ametikohal edukalt hakkama," ütles peaminister Kaja Kallas.

Timpson on õppinud Tartu ülikoolis nii ajalugu kui õigusteadust ja lõpetas ülikooli 2001. aastal õigusteaduskonnas magistrikraadiga. Avalikus sektoris on ta töötanud nii siseministri kui regionaalministri nõunikuna ning aidanud välja töötada haldusreformi. Samuti on ta seitse aastat töötanud justiitsministri nõunikuna, andes muu hulgas panuse avaliku teenistuse seaduse väljatöötamisse. Enne ministriks saamist tegutses Timpson Viljandi linnapeana. Lisaks on tal töökogemus erasektorist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles