Parlamendi pidu tuuakse rahva ette

Margus Haav
, kultuuritoimetaja
Uuendatud 5. aprill 2024, 16:36
Copy
"Pidu Riigikogus" on humoorikas, ironiseeriv ja groteskne vaade parlamendis toimuvale peole, millest tahavad osa võtta ka kolm täiesti tavalist meest.
"Pidu Riigikogus" on humoorikas, ironiseeriv ja groteskne vaade parlamendis toimuvale peole, millest tahavad osa võtta ka kolm täiesti tavalist meest. Foto: Kaisa-Kadi Pilt/Temufi

18. aprillil esietendub Põhja-Sakala vallas Vastemõisa rahvamajas teatriproduktsiooniga tegeleva Temufi poliitkomöödia "Pidu Riigikogus", mis sõidab kohe paarinädalasele ringreisile rahva- ja kultuurimajadesse üle Eesti.

Autor, lavastaja ja kunstnik Peep Maasik lubab publikut kostitada naerutava õhtuga ning avaldada samal ajal teravalt arvamust Eesti poliitika kohta. "Pidu Riigikogus" on tema sõnul humoorikas, ironiseeriv ja groteskne vaade parlamendis asetleidvale peole, millest tahavad osa võtta ka kolm täiesti tavalist meest: kulturnik, põllumees ja õpetaja. Milliseid seadusi võtaksid need lihtsad Eesti inimesed vastu ja kas võimuni jõudes ähvardab selle pähehakkamise oht, seda lavastus näitabki.

Laval on Veiko Täär (külalisena), Lauri Kink (külalisena) ja Silver Kaljula. Viljandimaal saab lavastust näha veel 30. aprillil Karksi-Nuia kultuurikeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles