Politsei kutsub appi kiiruseületajaid tabama

Sakala
Copy
Politsei- ja piirivalveamet ootab kõikide tähelepanekuid kohtadest, kus autojuhid väga sageli kiirust ületavad.
Politsei- ja piirivalveamet ootab kõikide tähelepanekuid kohtadest, kus autojuhid väga sageli kiirust ületavad. Foto: Pärnu Postimees

Politsei- ja piirivalveamet ootab 1.–5. aprillini aadressil www.liiklustalgud.ee kõikide tähelepanekuid kohtadest, kus autojuhid alatasa kiirust ületavad. 1. aprilli hommikuks oli Viljandimaalt kaardile kantud neli sellist kohta.

Politseikolonelleitnant Sirle Loigo sõnul teavad kohalikud inimesed kõige paremini, kus on probleemsed kohad liikluses. Nagu ta rääkis, on liiklustalgutest saanud omamoodi kevadekuulutaja: pärast pikki talvekuid keskendub politsei kõige põletavamale probleemile liikluses ehk kiiruseületamisele.

Kuigi kiiruseületamine on üks peamisi liiklusõnnetuste põhjusi, ei pea inimesed seda teab mis suureks patuks. "Vaadates liikluses autojuhtide kiiruskäitumist ja meenutades näiteks eelmise aasta liiklustalgutel tabatud juhtide suurimaid kiirusi, tulevad lausa hirmujudinad peale. Ei taha mõeldagi, mis juhtub, kui sellistel kiirustel teelt välja või jalakäijale otsa sõidetakse," kõneles Loigo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles