Soojus äratas puugid üles ja nende verejanu kasvab

Kadri Paas
, ajakirjanik
Copy
Puugid imevad verd kõigilt imetajatelt, sealhulgas koertelt.
Puugid imevad verd kõigilt imetajatelt, sealhulgas koertelt. Foto: Shutterstock

Terviseameti andmetel oli eelmisel aastal puukentsefaliiti ja puukborrelioosi haigestunute hulk viimase viie aasta suurim. Mullu haigestus puukborrelioosi 4520 inimest ja puukentsefaliiti põdes 209 inimest. Sellel aastal on registreeritud juba 175 puukborrelioosi juhtumit ja üks puukentsefaliidi juhtum. 

Viljandimaal haigestus mullu puukentsefaliiti 13 inimest. Terviseameti andmetel on puukentsefaliidi juhtude arv Eestis viimase kolme aastaga peaaegu kolmekordistunud. Viljandis kandis eelmisel aastal 77,8 protsenti puuke mõnda haigustekitajat ja 8,3 protsenti neist olid viirusekandjad. See oli terviseameti uuringu järgi kõige suurem osakaal kogu Eestis.

Viljandi haigla pakub kaitsesüsti tegemise võimalust vaktsineerimisbussis, mis seisab 9. aprillil kella 9–15 Centrum 2 parklas.  Seal on võimalik end etteregistreerimiseta lasta vaktsineerida puukentsefaliidi, difteeria ja teetanuse, leetrite, mumpsi ja punetiste ning COVID-i ja gripi vastu. COVID-i vaktsiin on kõigile tasuta, gripivaktsiin maksab 17 eurot, kuid on riskirühmadele tasuta. Leetrite, mumpsi ja punetiste vastu vaktsineerimine maksab 18 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles