Poole väiksem nõudlus toob toetuse kõigile küsijatele

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Kütteseadmete uuendamise toetuse esimeses voorus said Viljandimaalt toetust küsida Viljandi ja Karksi-Nuia elanikud. Kokku laekus KredExile 51 avaldust, millest kümnes avaldati soovi liituda kaugküttega.
Kütteseadmete uuendamise toetuse esimeses voorus said Viljandimaalt toetust küsida Viljandi ja Karksi-Nuia elanikud. Kokku laekus KredExile 51 avaldust, millest kümnes avaldati soovi liituda kaugküttega. Foto: Marko Saarm

Esimest korda käiku lastud kütteseadmete uuendamise toetuse taotluste maht ei andnud välja pooltki selle 10 miljoni suurusest eelarvest. Väike­elamu omanikelt laekus 1026 rahataotlust kogumahuga 4,5 miljonit eurot.

«Kõik, kelle taotlused vastavad tingimustele, saavad raha,» kinnitas KredExi eraisiku toetuste valdkonnajuht Kersti Saar. Meetme esimene voor lõppes veebruariga ning järgmised 60 tööpäeva on aega saabunu menetlemiseks. Saar oskas juba öelda, et kuigi tingimustele vastamise esmane eeldus on see, et maja asuks tiheasutusega piirkonnas, esitati taotlusi ka nendest paikadest, mis kliimaministri määruses nimetatud tiheasustuspiirkondade hulka ei kuulu. See tähendab, et saadetute seas on neid taotlusi, mis rahastamiseni ei küüni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles