Kes on Viljandi uus linnapea Johan-Kristjan Konovalov?

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Johan-Kristjan Konovalov 2022. aastal
Johan-Kristjan Konovalov 2022. aastal Foto: Marko Saarm

Nädalavahetusel andis Viljandi linnapea Madis Timpson teada, et on peaministrilt saanud kutse asuda justiitsministri ametisse ning ta võttis selle vastu. Teisipäeva õhtupoolikul kogunesid linna reforierakondlased endi seast uut linnapead otsima ning liisk langes 33-aastasele Johan-Kristjan Konovalovile. Kes ta on?

Reformierakonda Johan-Kristjan Konovalov praegu ei kuulu. Eelmistel kohalikel valimistel kandideeris ta aga Reformierakonna nimekirjas ning sai 38 häält. Ühtegi teise erakonda ei ole ta samuti kuulunud.

Johan-Kristjan Konovalov on pärit Viljandist ning haridustee lõpetanud Suurbritannias. Täpsemalt Šotimaal, kus ta on saanud keskhariduse piirkonna viimases poiste internaatkoolis. Kui lahkuv linnapea Madis Timpson on õppinud õigusteadust, siis volikogu heakskiidu järel saab uueks linnapeaks humanitaar. Bakalaureusekraadi omandas Konovalov Leicesteri ülikoolist, kus ta spetsialiseerus inglise kirjandusele. Magistrikraadi sai ta Tartu ülikoolist ajakirjanduse ja kommunikatsiooni erialal. Nagu Sakala minevikus kirjutanud on, võib ta tsiteerida Shakespeare’i, lugeda keskaja inglise keelt ning diskuteerida suurte narratiivide varisemise ja autori surma üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles