VILJANDI OTSIB MEERI Äraütlemised, kõhklused, nõustumised. Reformierakond koguneb teisipäeval linnale uut pead valima

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Linnapea Madis Timpson (vasakul) ja abilinnapea Kalvi Märtin on ligi seitse aastat koos linnavalitsuses töötanud. Märtin andis esmaspäeval teada, et oleks nõus linnapeana jätkama, kui saab erakonna heakskiidu.
Linnapea Madis Timpson (vasakul) ja abilinnapea Kalvi Märtin on ligi seitse aastat koos linnavalitsuses töötanud. Märtin andis esmaspäeval teada, et oleks nõus linnapeana jätkama, kui saab erakonna heakskiidu. Foto: Elmo Riig

Senine Viljandi linnapea Madis Timpson nimetati esmaspäeval uueks justiitsministriks. Kohalikud reformierakondlased on mitmele kandidaadile teinud pakkumise hakata uueks linnapeaks ning saanud nii eitavaid kui jaatavaid vastuseid.

Madis Timpson asub justiitsministrina tööle nädala pärast 1. aprillil, seni töötab ta linnapeana edasi. Reformierakonna abilinnapea Kalvi Märtin on linnapeaks pürgimise küsimuses seni olnud kahtleval seisukohal, esmaspäeval aga kinnitas, et on asjad läbi mõelnud ning valmis linnapeaks kandideerima.

Reformierakond on mitu valimistsüklit talitanud nii, et ametikohad jagatakse häälte arvu alusel: kes kogub kõige rohkem hääli, see saab kõrgema ametikoha. Selle loogika kohaselt kuulukski linnapeakoht Kalvi Märtinile. Abilinnapea aga märkis, et see vajab siiski erakonnakaaslaste ja volikogu heakskiitu. "Kui omavahelised kokkulepped kehtivad, siis niipidi vaadates võiksin mina selle koha saada, aga eks see selgu teisipäeval," nentis Märtin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles