President nimetas Viljandi linnapea justiitsministriks: meie koostöö võiks olla päris hea

Kadri Paas
, ajakirjanik
Copy
President Alar Karis nimetas peaminister Kaja Kallase ettepanekul uueks ministriks Madis Timpsoni. Ministri vahetus jõustub 1. aprillil, kui Madis Timpson annab riigikogus ametivande.
President Alar Karis nimetas peaminister Kaja Kallase ettepanekul uueks ministriks Madis Timpsoni. Ministri vahetus jõustub 1. aprillil, kui Madis Timpson annab riigikogus ametivande. Foto: Raigo Pajula

President Alar Karis rahuldas justiitsminister Kalle Laaneti tagasiastumispalve ja nimetas peaminister Kaja Kallase ettepanekul uueks ministriks Madis Timpsoni, kel on Tartu ülikoolist õigusteaduse magistri kraad.

Ministri vahetus jõustub 1. aprillil, kui Madis Timpson annab riigikogus ametivande. "Ministrite vahetumine on valitsuse ja valitsemise loomulik osa," ütles president Karis. "Kalle Laaneti otsus ametist lahkuda oli õige ja sellises olukorras poliitik peabki vastutuse võtma."

Riigipea nimetas positiivseks, et Madis Timpsonil on justiitsministrina nii kohaliku omavalitsuse kui ka keskvõimu kogemus töötamisest nõunikuna rahandus-, sise- ja justiitsministeeriumis. Sellise pagasiga võib presidendi sõnul tunda ja mõista Eestit sügavamalt, mitte ainult pealinnast nähtuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles