Kaasava eelarve võiduideest ülejääva raha kasutus on lahtine

Merlin Kuld
, ajakirjanik
Copy
Viljandi valla kaasava eelarve võitis MTÜ Holstre Külaselts, kes rajab maastikurattaraja ja trosslaskumise. Et nende eelarve on valla pakutud 50 000 eurost väiksem, ei ole täna veel teada, mis saab ülejäänud rahast.
Viljandi valla kaasava eelarve võitis MTÜ Holstre Külaselts, kes rajab maastikurattaraja ja trosslaskumise. Et nende eelarve on valla pakutud 50 000 eurost väiksem, ei ole täna veel teada, mis saab ülejäänud rahast. Foto: Elmo Riig

Möödunud aasta lõpul selgus, et Viljandi valla kaasava eelarve raha eest saab tänavu ellu viia kaks ideed. Et võiduidee teostamiseks ei kulu kogu kaasava eelarve 50 000 eurot, pakkus vald ülejäävat summat, ligi 19 500 eurot, konkursil teisele kohale jäänud ideele. Tema aga keeldus pakkumisest.

Viljandi valla kaasava eelarve konkursi võitis tihedas konkurentsis Holstre külaseltsi maastikurattaraja ja trosslaskumise idee. Et selts on aga ehitamise ja ehitusjärelevalve kuludeks arvestanud 30 484 eurot, jagub 50 000-eurosest eelarvest veel teiselegi ideele.

Pärast võiduidee elluviimist oleks jääksumma 19 516 eurot ja kaasava eelarve ettepanekute nõuetele vastavust hinnanud komisjon otsustas pakkuda seda teisele kohale jäänud Viiratsisse kettagolfiraja ja seikluspargi rajamise idee esitajale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles