Madis Timpsoni lahkumine Toompeale võib sealt tuua uue linnapea

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Viljandi linnapea Madis Timpson (Reformierakond) saab uueks justiitsministriks. Eelmised valimised võitnud sotsiaaldemokraat Helmen Kütt on üks võimalikke kandidaate tema kohale.
Viljandi linnapea Madis Timpson (Reformierakond) saab uueks justiitsministriks. Eelmised valimised võitnud sotsiaaldemokraat Helmen Kütt on üks võimalikke kandidaate tema kohale. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnapea Madis Timpson lahkub Toompeale ning võtab sisse justiitsministri koha. Kokkulepete kohaselt on linnapeakoht Reformierakonna mehitada ning järgmise linnapea peaks paika panema just nemad. Ei ole aga välistatud, et kui sobivat kandidaati ei leita ning praegune abilinnapea Kalvi Märtin ei soovi seda ametit vastu võtta, võib linnapeaks saada ka praegune volikogu esimees ja riigikogu liige Helmen Kütt, kes eelmised kohalikud valimised võitis.

Sotsiaaldemokraatide ridadesse kuuluv Helmen Kütt oli viimastel kohalikel valimistel valimisliidu Südamega Viljandis esinumber. Hoolimata saavutatud ülekaalukast häälteenamusest kõigi teiste kandidaatide ees langes Kütt pärast koalitsiooniläbirääkimisi volikogu esimehe toolile. Linna ongi pärast eelmisi kohalikke valimisi juhtinud Reformierakonna ning valimisliidu Südamega Viljandis koalitsioon.

Helmen Kütt rääkis, et ühest küljest on tal väga kahju, et Madis Timpson linnapea kohalt lahkub ning teada sai ta sellest reede hommikul. "Kõigepealt ma tänan praegust linnapead selle eest, et ta koalitsioonipartnerit sellest eelnevalt teavitas," ütles Helmen Kütt. "Ja rõhutan, et selliseid pakkumisi tehakse ju inimestele tõesti ainult üks kord elus, mõnele supertalendile ehk ka kaks. Minul isiklikult on aga kahju, et Madis linnapea ametikohalt lahkub, sest meil on tõesti olnud suurepärane koostöö. Oleme saanud kõigest rääkida ning kuigi kõikidest asjadest ei ole alati ühine arusaam, siis oleme iga kord jõudnud ühistele kokkulepetele."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles