Viljandi abilinnapea võimalikust ametikõrgendusest vaimustuses pole: olen kogu aeg öelnud, et mina linnapeaks saada ei taha

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Reformierakondlane Kalvi Märtin sai abilinnapeaks 2015. aastal ning on seda ametit pidanud üheksa aastat. Linnapea kohale ta ülemäära suure entusiasmiga praegu ei kipu, aga leiab mõttele ka pooltargumente.
Reformierakondlane Kalvi Märtin sai abilinnapeaks 2015. aastal ning on seda ametit pidanud üheksa aastat. Linnapea kohale ta ülemäära suure entusiasmiga praegu ei kipu, aga leiab mõttele ka pooltargumente. Foto: Elmo Riig

Laupäevasel Reformierakonna juhatuse koosolekul teatati, et pärast Kalle Laaneti justiitsministri ametikohalt lahkumist võtab tema koha üle Viljandi linnapea ja Reformierakonna juhatuse liige Madis Timpson. Samuti Reformierakonda kuuluv abilinnapea Kalvi Märtin rääkis, et linnapea kohale asumisele on ta mõelnud, ülemäära suurt vaimustust see mõte temas ei tekita.

Kalvi Märtin rääkis Reformierakonna juhatuse laupäevasel koosolekul otsustatu kohta, et tema sai nendest plaanidest teada reedel, kui linnas peeti ametijuhtide koosolekut. Laupäevased uudised talle seega üllatusena ei tulnud, edasised plaanid on aga praegu kõik lahtised ning Märtin ei osanud laupäeval veel öelda, et kas ta üldse sooviks Madis Timpsonilt ohjad üle võtta. "Ma olen seda küsimust siin sõprade ja tuttavatega juba arutanud, aga ei ole langetanud otsust ei üht- ega teistpidi," rääkis Märtin.

Praegune nõndanimetatud kõva poole abilinnapea meenutas, et kohalikel valimistel kandideerides on olnud erakonnakaaslase ja ka praeguse linnapeaga kokkulepe, et linnapea- ja abilinnapeakoht jagatakse saadud häälte alusel – kes rohkem saab, see saab linnapeaks. Nii et selle kokkuleppe ja häälte arvu alusel olekski Märtin justkui järgmine Reformierakonna linnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles