Ministriks hakkav linnapea: sain paar päeva mõelda ja paar ööd magamata olla

Merlin Kuld
, ajakirjanik
Uuendatud 23. märts 2024, 13:55
Copy
Madis Timpson pidas Eesti Vabariigi 106. aastapäeva kontsertaktusel pärimusmuusika aidas kõne veel Viljandi linnapeana. Nüüd tegi peaminister Timpsonile ettepaneku asuda tööle justiitsministrina, mis tähendab, et ta Viljandi linnapeana ei jätka.
Madis Timpson pidas Eesti Vabariigi 106. aastapäeva kontsertaktusel pärimusmuusika aidas kõne veel Viljandi linnapeana. Nüüd tegi peaminister Timpsonile ettepaneku asuda tööle justiitsministrina, mis tähendab, et ta Viljandi linnapeana ei jätka. Foto: Elmo Riig

Laupäevasel Reformierakonna juhatuse koosolekul teatati, et pärast Kalle Laaneti justiitsministri ametikohalt lahkumist võtab tema koha üle praegune Viljandi linnapea ja Reformierakonna juhatuse liige Madis Timpson.

«Justiitsvaldkonnale on oluline, et justiitsminister oleks juriidilise hariduse või õigusalase taustaga. Madis Timpson seda on ning lisaks omab ta ka juhtimiskogemust, mis ministriametis tuleb kindlasti kasuks. Ta on töötanud seitse aastat justiitsministeeriumis ning pikalt juhtinud Viljandi linna. Oma hariduse ja kogemusega on Madis tugev justiitsministri kandidaat,» ütles peaminister Kaja Kallas pressiteate vahendusel.

«Mul on suur au, et peaminister Kaja Kallas sellise ettepaneku mulle tegi. Tänan teda ning Reformierakonna juhatust selle usalduse eest. Ministriamet on suur väljakutse, kuid olen valmis selle vastu võtma. Mõistan, et sisseelamise aeg uude ametisse saab olema lühike ning justiitsvaldkonnas on piisavalt väljakutseid, mida peab lahendama,» sõnas Timpson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles