KADRI PAAS Räägime «vabastajatega» neile arusaadavas keeles

Kadri Paas
, ajakirjanik
Copy
Kadri Paas
Kadri Paas Foto: Erakogu

Vaata, kust otsast tahad, aga aru ei saa. Eesti riik ei toimi vaakumis, me ei ole kuidagi muust maailmast eraldatud. Eesti piirid on avatud isegi neile, keda siia väga ei sooviks. Et meie koduriigis elab umbes sama palju inimesi kui väikest sorti Euroopa linnas, siis peaks valitsus meie riiklike huvide eest seisma igakülgselt, meelekindlalt ja järjepidevalt. Tingimusteta. Ainult et mida pole, on Eesti huvide reljeefne kaitsmine keset Euroopas möllavat sõda.

Tegin usutluse kunagise haridus- ja kaitseministri akadeemik Jaak Aaviksooga. Ta ei pea kellelegi meeldima ega nooli ühtki ametikohta, Isamaa erakonnast astus juba 2015. aastal välja. Aaviksoo on otsekohese mõtte ja sõnaga. Rääkisime Narvas puhkenud Eesti kodanikest putinistide mässust, otsustamatusest ja meelekindluse puudumisest. Ja sellest, et eestikeelset haridust ei oleks seni otsustatud Eesti vene koolidesse importida, kui sõjaroimar Putin ei oleks tunamullu otsustanud Ukrainasse tungida.

«Paljudes küsimustes, mis puudutavad rahvuslikku julgeolekut, sealhulgas Eesti alaliste elanike käitumist, peaksime olema märksa meelekindlamad. Oleme lasknud ennast eksitada printsiibitust heasoovlikkusest ja ettekujutusest, et asjad kuidagi iseenesest lahenevad. Asjad ei lahene iseenesest,» rõhutas Aaviksoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles