MARKO SUURMÄGI Sada lubamatut reklaami Viljandis ehk 1990. aastate pikad varjud ja unustamine raekojas

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi avalikus ruumis on sadu reklaame. Sadakond neist on aga sellised, mis on seatud linnamaale, kuid linn ei saa tasu maa kasutamise ega reklaamide esitamise eest ehkki määrused tasu maksmist nõuavad.
Viljandi avalikus ruumis on sadu reklaame. Sadakond neist on aga sellised, mis on seatud linnamaale, kuid linn ei saa tasu maa kasutamise ega reklaamide esitamise eest ehkki määrused tasu maksmist nõuavad. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnavalitsus teatas eelmise nädala keskel, et linnaametnikud on teinud põhjaliku inventuuri ja avastanud sadakond ilma loata linna maal seisvat reklaamikandjat. Peale selle, et nende eest pole linnale makstud, on segane, kas või kuidas on makstud neil on olnud reklaamide eest.

Võimalik, et me räägime tuhandetest eurodest saamata jäänud tulust aastas. Kuidas aga saab juhtuda, et Viljandis on linnale kuuluval maal olnud aastakümneid nii suur hulk reklaamikandjaid, millest keegi justkui midagi ei tea?

Ettevõtjaid ma pahatahtlikkuses ei kahtlusta. Ma tõesti ei usu, et ükski neist sadakonnast reklaamialusest oleks paigaldatud salaja – millalgi öösel, nii et keegi ei näe, ometi kõigi silme alla. Paljud neist on olnud üleval lausa eelmisest sajandist. Ja paljud suulise loa alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles