Haigla sünnitusosakonda pääseb uuest uksest

Margus Haav
, kultuuritoimetaja
Copy
Sünnitusabi ja erakorralist günekoloogilist abi vajavaid patsiente võetakse Viljandi haiglas nüüd vastu erakorralise meditsiini osakonna kaudu.
Sünnitusabi ja erakorralist günekoloogilist abi vajavaid patsiente võetakse Viljandi haiglas nüüd vastu erakorralise meditsiini osakonna kaudu. Foto: Viljandi haigla

Kui varem tuli sünnitusabi ja erakorralist günekoloogilist abi vajavatel patsientidel sisenenda Viljandi haiglasse A-korpuse otsauksest, siis nüüd on ööpäevaringne vastuvõtt sünnitusosakonda erakorralise meditsiini osakonna (EMO) kaudu.

Haigla teatel oli muudatuse eesmärk luua sünnitusabi ja erakorralist günekoloogilist abi vajavatele patsientidele varasemast selgem ja turvalisem haiglasse sisenemise teekond. 

"Soovime muuta patsiendile abi saamise lihtsamaks," ütles Viljandi haigla naistekliiniku juht Diana Vanaveski. "Enam ei pea mõtlema, millise probleemiga millisest uksest siseneda. Erakorraline abi toimub alati läbi EMO ning see on avatud ööpäev läbi.  A-korpuse otsauksest sisenemise miinuseks oli see, et abivajaja pidi helistama uksekella, ootama töötaja tulekut ning samas naistekliiniku personal tegelikult ei teadnud, millises seisus patsient ukse taga on. EMO kaudu sisenedes on ta kohe turvalises haiglakeskkonnas. Muudatus hõlbustab samuti kiirabi tööd ning on planeeritud sellisena ka Tervikumi."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles