Lidl ootab endise teedevalitsuse maja lammutamiseks rohelist tuld

Merlin Kuld
, ajakirjanik
Copy
Poekett Lidl on palunud Riia maantee 1 kinnistul olevate hoonete rentnikel ruumid tühjaks teha märtsi lõpuks, et olla valmis lammutus- ja ehitustöödeks, mis algavad nii pea, kui linnalt on luba saadud.
Poekett Lidl on palunud Riia maantee 1 kinnistul olevate hoonete rentnikel ruumid tühjaks teha märtsi lõpuks, et olla valmis lammutus- ja ehitustöödeks, mis algavad nii pea, kui linnalt on luba saadud. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnavolikogu kehtestas oktoobri lõpus Riia maantee 1 krundi detailplaneeringu. Sellega astuti suur samm lähemale Lidli kaupluse ehitamisele. Märtsi lõpus antakse kinnistu poeketile üle ning niipea kui linnalt on ehitusluba saadud, läheb praegune hoone lammutamisele.

Lidli kaupluse ehitamiseks esitati taotlus 2021. aasta mais ning planeering algas sama aasta septembris.

Et kehtiva plaani järgi oleks pidanud seni aktsiaseltsile Sakala Teed kuulunud kinnistule kerkima korruselamu, oli vaja poe ehitamise lubamiseks detailplaneeringuga muuta üldplaneeringut maakasutuse kohta. Nagu on linna planeeringuteenistuse juht Jaak Reinula öelnud, ongi see pikk protsess. Detailplaneeringu koostamine võttis aega ligi kaks aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles