Spordikomisjoni esimees keeldus avaldamast, kuidas komisjon püüdis avalikku raha omadele jagada

Kadri Paas
, ajakirjanik
Copy
Miks sai näiteks Karksi Sport küsitud 3500 euro asemel 2500 eurot või Sportivad Mulgid küsitud 1250 euro asemel 1000 eurot?
"Ma ei pea seda teile ütlema. Ütlesin seda politseinikele ja isegi nemad said aru, et otsus ei olnud ühehäälne, sest seda ei olnud protokollis kirjas," vastas komisjoni esimees Reet Paju küsimusele, kuidas avalikku raha jagati.
Miks sai näiteks Karksi Sport küsitud 3500 euro asemel 2500 eurot või Sportivad Mulgid küsitud 1250 euro asemel 1000 eurot? "Ma ei pea seda teile ütlema. Ütlesin seda politseinikele ja isegi nemad said aru, et otsus ei olnud ühehäälne, sest seda ei olnud protokollis kirjas," vastas komisjoni esimees Reet Paju küsimusele, kuidas avalikku raha jagati. Foto: Elmo Riig

Keskkriminaalpolitsei sekkus Mulgi valla spordikomisjoni tegevusse, sest 5. veebruaril anti komisjoni otsusega raha mittetulundusühingutele, mille juhatusse kuulusid spordikomisjoni liikmed. Politsei tuvastas, et komisjoni protokollist nähtub, et rahaeraldamise otsuse tegemisel ei ole komisjoni liikmetest keegi ennast taandanud ja otsused võeti vastu ühehäälselt. "Kindlasti hoiame edasistel sündmustel silma peal, et rakendatud meetmed oma eesmärki lõpuni täidavad," hoiatas keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo lõuna talituse juht Kristjan Tommingas.

Politsei kontrolli käigus selgus, et kahe taotleja, mittetulundusühingute Karksi Sport ja Karksi Tehnikaspordiklubi avalduse arutelust ja otsustamisest oleks pidanud ennast taandama komisjoni liikmed Jaak Israel ja Anti Kala, kes olid vastavalt Karksi Spordi ja Karksi Tehnikaspordiklubi juhatuse liikmed.

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo lõuna talituse juht Kristjan Tommingas ütles Sakalale, et korruptsioonikuritegude büroo sai vihje, et Mulgi vallavolikogu spordikomisjoni tegevusega ei ole kõik korras. "Mureks oli otsuste läbipaistmatus. Komisjoni hiljutiste protokollidega lähemalt tutvudes selgus, et neis esineb toimingupiirangu rikkumise tunnuseid. Näiteks 5. veebruari protokollist nähtub, et kahe MTÜ-ga otseselt seotud spordikomisjoni liikmed osalesid ennast taandamata toetuste jagamise protsessis. See on selge ohumärk, et otsustusprotsessides võib esineda rikkumisi soodustavaid kitsaskohti," sõnas Tommingas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles