Sakala keeletoimetus tunnustab Margus Haava

Maarja Möldre
Copy
Margus Haav
Margus Haav Foto: Elmo Riig

Sakala keeletoimkonnal on tavaks emakeelepäeva puhul tunnustada üht tublit oma toimetuse kirjutajat Keeletoimetaja Küpsise nime kandva auhinnaga. Seekord saab selle Margus Haav.

Sakala ja ka Postimehe lugejale on Margus Haav tuttav kultuuritoimetaja, muusikakriitiku ja ajaloohuvilisena, aga peale selle on ta Viljandi kultuuriakadeemia lektor ja igapäevatöö kõrvalt kirjutanud kolm ilukirjandusteost. Tema esimene raamat, 2016. aastal ilmunud postapokalüptiline "Kuidas lõhnab kuri" rändab süngetel tulevikumaastikel, 2020. aastal trükivalgust näinud autobiograafiline "Alumiiniumist kurgid" vaatab tagasi patsifisti militaarsesse minevikku Nõukogude armees ning eelmisel aastal ilmus lasteraamat "Hundiema ühepajatoidu saladus", mille lastekaitse liit ja Eesti lastekirjanduse keskus valisid parimate mullu väikestele lastele ilmunud raamatute hulka.

18 aastat Sakalas on Margus Haavale pakkunud kõikvõimalikke teemasid ka peale kultuuri ning ta on neid kajastades üllatanud ootamatute vaatenurkade ja sõnaleidudega, mis teevad esimeste lugejate ehk toimetajate ja korrektorite päeva rõõmsaks ning küllap panevad kõiki lugejaid tema lugusid lehest huviga otsima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles