Linn kutsub lume alt välja sulanud prahist teada andma

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See sodi vedeles eile Metalli tänava ääres, kuhu plaanib koristama minna Viljandi linnavalitsuse seltskond.
See sodi vedeles eile Metalli tänava ääres, kuhu plaanib koristama minna Viljandi linnavalitsuse seltskond. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kus häda näed laita, seal tule ja aita — Viljandi linnavalitsus ootab teateid linna kogunenud rämpsust ning palub teada anda ka neil, kes tahaksid oma kodulinna puhtamaks teha.

Kuigi lähenemas on üleriigilised koristustalgud «Teeme ära!», ei ole Viljandi heakorraaktsioon nendega seotud.

Linnavalitsuse majandusameti juhataja Reevo Maidla ütles, et igal kevadel jagub Viljandis ettevõtteid, ühendusi ja sõpruskondi, kes tahaksid linnas suurpuhastust teha.

«Palume ka tänavu kõigi abi, et saada teada, kuhu on prügi tekkinud,» lausus ta. «Kanname need paigad kaardile ja jagame koristushuviliste vahel ära. Nii mõnigi inimene on juba oma koristamissoovist teada andnud, teretulnud on muidugi kõik.»

Teiste seas läheb Viljandit puhastama linnavalitsuse seltskond, kes on välja valinud Metalli tänava. Too piirkond on lepinguga katmata, mis tähendab, et seal hooldusfirmad tööd ei tee.

Heakorrakaardile on juba kantud ka Uueveski org, mis algab Kastani järve juurest ja lõpeb Köstis. Maidla märkis, et org hakkab võsastuma ja lähedal elavatel inimestel on seepärast hea võimalus endale küttepuid varuda. Muidugi tuleb raietegevus linnavalitsusega kooskõlastada ja tagada tööohutus.

«Kui rämpsu vedeleb aladel, mida peaksid korras hoidma hooldusfirmad, siis sinna vabatahtlikud koristama ei lähe, vaid linn juhib paigale hooldusfirma tähelepanu,» rääkis Maidla. «Pole ka võimatu, et teeme ettekirjutusi era­kruntide omanikele.»

Majandusameti juhataja hindas, et üldiselt Viljandis heakorraga suuri muresid ei ole. Osa kodanikke kipub tema tõdemust mööda linna siiski prügistama, seda eeskätt äärelinnas ja vähekäidavates paikades.

«Enamik kohti, kus lume alt on jäätmeid välja sulanud, on majandusametile teada, kuid neid võib olla veel,» tõdes Maidla. «Seepärast ongi väga vaja elanike abi.»

Teateid koristamist vajavatest paikadest ja vabatahtlikest ootab majandusamet 23. aprillini. Koristustalgud on plaanis maikuu algul ning suurem osa töödest võetakse ette 5. mail ehk samal päeval, kui on üleriigilised «Teeme ära!» talgud.

Majandusamet ootab infot e-kirja teel aadressil heakord@viljandi.ee või telefonil 435 4714. E-postiaadress toimib kogu aeg ja sinna saab linna tekkinud prügist teada anda muulgi ajal.

Ühtlasi tänab linnavalitsus kõiki, kel on harjumus oma kodu lähedast haljasala või kõnniteed puhtana hoida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles