ALAR KARU Leie tulevik on oluline

Alar Karu
, Viljandi vallavanem
Copy
Leie endises koolihoones toimus eelmisel nädalal Viljandi valla esindajate ja murelike kohalike kohtumine. Kohalikud sooviksid lasteaiarühma jätkamist ning kogukonnamaja.
Leie endises koolihoones toimus eelmisel nädalal Viljandi valla esindajate ja murelike kohalike kohtumine. Kohalikud sooviksid lasteaiarühma jätkamist ning kogukonnamaja. Foto: Marko Saarm

Alustuseks tuleb tõdeda ja paluda vabandust, et Viljandi vallavalitsuse tegevuste ja plaanide juurde Leies ei ole suudetud piisavalt hästi kogukonda kaasata ning suhtlemine on olnud kohati konarlik ja kohmakas. Vallavalitsusele oli Leie lasteaiaga seotud olukorra kiire muutus samuti ootamatu. Samas usun, et leiame ühiselt lahenduse.

Lootsime, et Leie koolihoone uus omanik pigem soosib seda, et vallavalitsus seal lasteaia ja raamatukogu tarvis ruume rendib. Paraku läks nii, et uus omanik soovis kiiremas korras kogu hoonet oma valdusesse, et alustada seal kapitaalseid remonditöid hooldekodu rajamiseks. See aga, et Leie koolihoone üldse investeerija leidis, on minu meelest väga oluline ja Leie kandile tähtis arenguetapp.

Vallavalitsuse tegevused ei ole kahjuks piisavalt välja paistnud, aga tegelikult oleme Leie piirkonna tuleviku teemadel juba pikalt ja palju rääkinud ning lahendusi leida püüdnud. Kaalumisel on olnud päris mitu varianti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles