Põhikooliõpilasi ootab hariv muusikaline mäng

Sakala
Copy
Pärimusmuusika keskus annab muu haridustegevuse seas koolikontserte. Pildil hetk Rakvere reaalkooli kontserdist.
Pärimusmuusika keskus annab muu haridustegevuse seas koolikontserte. Pildil hetk Rakvere reaalkooli kontserdist. Foto: Helen Solovjev

Pärimusmuusika keskus on kokku pannud pärimusmuusikale keskenduva mängu PÄMM!, mis on mõeldud põhikooli teisele astmele, IV–VI klassile. Osa võtma on oodatud koolinoored üksikult, sõpruskonna või terve klassiga.

Ülesandeid võib lahendada muusikatunnis või kodus. Küsimusi on regilaulust, rahvakalendrist, rahvapillidest ja veel mitmel teemal ning need on abiks koolitunni kokkupanijale. Põhikooli teine aste on valitud mängu peamiseks sihtrühmaks, sest viienda klassi muusikatunni teemade hulgas on eesti rahvamuusika.

"Eesti pärimusmuusika keskuse soov on, et rõõm pillimängust jõuaks igaüheni ning läbi vabalt kättesaadava mängu leidsime võimaluse tutvustada eesti rahvapille ja pärimusmuusikat ka nendele koolinoortele, kelleni meie koolikontserdid ei ole jõudnud ja kes ei ole osa saanud meie aktiivõppepäevadest," tutvustas mängu loomise ajendeid selle koostaja, keskuse noortevaldkonna projektijuht Lee Taul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles